FEAC_logo
Us recordem que el proper dimecres dia 12 de novembre tindrà lloc la propera trobada FEAC a l’Escola. Podeu descarregar la lectura del Butlletí 69. Aquí el teniu
Anem a escola per ser millors

“La condició de possibilitat d’una educació en valors és que la mateixa comunitat escolar, en el seu conjunt, experimenti quotidianament el valor de l’escola. Això vol dir que el manteniment de la dignitat de l’escola ha de ser el primer deure de tota comunitat escolar”. (Gregorio Luri, diari ARA, 27/09/2014)

És per això que el mateix Luri lamenta que “es llancin sobre l’escola tota mena de crítiques” i denuncia el contrasentit que “bona part de la pedagogia moderna visqui d’aquest negoci”. En aquest sentit, ens recorda que “amb la nostra actitud cap a l’escola reforcem, o bé les seves imperfeccions, o bé la seva noblesa”.   Luri no ens convida pas a un conformisme acrític, però les seves paraules ens haurien d’alertar de certs discursos d’esnobisme pedagògic més destructius que altra cosa. Cal desconfiar de la pedagogia a cop de titulars efectistes, com aquell de “l’escola mata la creativitat”, per citar un dels darrers a fer fortuna. La innovació no és el canvi pel canvi. Només és valuosa la innovació orientada a la millora. Superats els cops d’efecte sobre l’obsolescència de l’escola que agermana els predicadors del canvi, cal analitzar què hi ha de nou i de valuós en les propostes que ens fan. Massa sovint ben poc!

 

 

El programa FEAC és una iniciativa
de l’Escola Cristiana de Catalunya
(amb la col·laboració de la CCAPAC) per afavorir
la relació família escola en el centres educatius