Benvolgudes sòcies,

Ens posem em contacte amb vosaltres per transmetre la posició de la Junta Directiva de l’ AMPA Fedac Santa Coloma vers el moment excepcional que estem vivint. Amb tota la consciència de com els efectes del COVID-19 esta transformant la nostra realitat, tant econòmicament com emocional.

Com a pares estem als diferents grups de WhatsApp dels cursos escolars dels nostres fills, i em compartit els neguits existents. Sobretot, neguits que venien donats per una manca d’informació per part de la Direcció. També em conegut del fet que alguns de vosaltres ja havíeu comunicat les necessitats a l’ Equip directiu del Centre.

El 26 de març de 2020, la Directora ha enviat un comunicat a les mes de 420 famílies que conformen la nostra escola, com sabeu, forma part d’una comunitat educativa de 24 escoles a tot el territori i que estan integrades en una Fundació que marca directrius concretes; per tant, les decisions que pren la nostra escola són compatides, i fins que no s’arriba a elles pot haver una dilació en el temps. Quan la Direcció ja tenia la informació, la va compartir amb l’AMPA abans de traslladar-la al conjunt de famílies, per demanar-nos el nostre recolzament.

La Junta Directiva de l’AMPA, després d’un intens debat, ha decidit per majoria  donar recolzament a la totalitat del comunicat. Estem en un moment de corresponsabilitat i solidaritat i també d’equitat; entenem que aquesta consisteix en acceptar la diferència de cada una de les famílies per assolir la igualtat d’oportunitats d’aquestes, o almenys tal i com estaven abans del moment excepcional tant econòmicament com educativa.

Econòmicament, el comunicat del col·legi, ens trasllada unes directrius clares del que comporta el moment, deixant obert un canal de comunicació on poder negociar el pagament amb totes aquelles situacions personals/familiars que ho requereixin.

En aquesta línia, considerem que si o si, hem de seguir pagant les quotes; deixar de pagar-les suposaria, en aquest moment, un acte insolidari amb la nostra comunitat educativa. Més endavant, quan es rebin ajuts de les diferents administracions (si això es així), serà l’ AMPA la primera en reclamar la repercussió d’aquests beneficis a les famílies, en la mida que això sigui possible.

En quant a les valoracions respecte a com s’està continuant l’aprenentatge de les nostres filles, les entenem com a pròpies dels moments de canvi i d’adaptació, valorant l’esforç que tots plegats estem fent en els nostres dia a dia, tant professorat com famílies, que compartim, obligatòriament, en aquest moment amb els nostres fills als nostres domicilis, fent al mateix temps la tasca d’acompanyar-los en la seva formació, amb el teletreball (els més afortunats). Tal i com ensenyen als nostres fills a l’Escola,  estem davant d’un nou repte, davant d’una nova forma d’educar molt vinculada al món tecnològic.

Des de l’AMPA volem transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança, per que ens sentim acompanyats per un professorat que frega l’excel·lència i que sabrà acompanyar-nos dia a dia a nivell educatiu. El confinament acaba de començar, i haurem d’adaptar-nos dia a dia, i esperar la propera comunicació de la Direcció abans de Setmana Santa i posterior a aquesta.

No podem oblidar que vam escollir aquesta Escola per que representava uns valors. Valors que un moment com l’actual no ens poden faltar, i menys encara amb el nostre entorn més proper, com es la nostra Escola, formada per persones concretes amb noms i cognoms que han donat el millor d’ells en tot aquest camí comú que hem compartit.

Per últim, recordar que el tema del pagament de quotes de les coescolars, ja va quedar informat de forma especifica als afectats.

Famílies en un moment com aquest no podem més que desitjar-vos SALUT per vosaltres i el vostre entorn. Com a AMPA estem a la vostra disposició ara més que mai.

Una abraçada ben forta i molts ànims!!!