Benvolguts/des

Com ja sabeu, el proper 19 de setembre celebrarem una Assemblea per escollir el nou president de la CCAPAC. Permeteu-me unes paraules que, no ho dubteu, van impregnades d’agraïment i de reconeixement a la vostra feina.

“Gent amb esperit de servei als altres; gent compromesa amb l’educació i amb l’escola; gent solidària; gent il·lusionada i amb ganes de progressar. Així veiem des de la CCAPAC la gent que treballeu a les AMPAs, i així treballem per ajudar-vos a millorar i a créixer. Sense aquests valors, sense aquesta manera de fer, no entendríem la nostra feina, la vostra feina: estaria buida, no tindria ànima i, probablement, s’allunyaria dels seus objectius fonamentals al servei de les famílies i al servei de l’escola”

Amb aquestes paraules, o semblants, amb les quals m’he adreçat als participants de les diferents trobades AMPAs en xarxa i a les sessions de formació per a dirigents d’AMPAs, penso que queda prou ben recollit com afrontem la nostra feina.

Hem buscat la creació d’espais de col·laboració entre AMPAs i la creació de vincles integradors; en definitiva, hem volgut “fer xarxa”.

Per a nosaltres ha estat prioritari, i estic segur que ho seguirà essent, que totes les AMPAs us sentiu ben acollides a la CCAPAC i ben representades. El nostre compromís és de millora continuada en la comunicació i l’apropament a les AMPAs des d’una actitud de màxima disponibilitat.

Així mateix, hem treballat per tal de guanyar visibilitat amb les AMPAs i potenciar canals de comunicació en ambdós sentits: hem mirat que les AMPAs coneguin la CCAPAC i què els ofereix, i també hem fomentat la comunicació des de les AMPAs cap a la CCAPAC, intentant de donar resposta a les qüestions que realment us preocupen.

I em permeto animar-vos perquè enfortiu la dimensió col·lectiva de relació família-escola que assumim des de les AMPAs. Les famílies hem de treballar per teixir una xarxa de confiança amb l’escola. I les AMPAs hem de tenir la vocació d’esdevenir els nusos d’aquesta xarxa, que donen força i consistència i la fan indestructible.

D’altra banda, a nivell institucional hem mirat de potenciar els nostres posicionaments públics, defensant l’escola concertada i, en concret, l’escola cristiana, sense amagar-nos i amb orgull, com un element positiu del sistema, com un model d’èxit al servei de l’educació dels infants del nostre país.
Hem defensat l’element de diversitat que aporta sobre la base del caràcter propi de les nostres escoles, aquest caràcter propi que impregna i singularitza el procés educatiu mitjançant uns valors que necessàriament hem de compartir de manera coherent, i que, juntament amb una metodologia pedagògicament creativa i al servei del creixement i el desenvolupament dels infants i joves, bastiran una proposta única i diferenciada: la de la NOSTRA escola, la d’aquella escola que ens estimem i amb la que, amb tota la complicitat, compartim l’educació dels nostres fills i filles.

Portem l’escola al cor i formem part del cor de l’escola. I és per això que us animo que continueu ferms i convençuts en la seva defensa i en el seu creixement.

Necessito, finalment, fer partícips del meu agraïment totes les persones amb qui hem compartit la feina: a tothom qui ha passat per la Junta directiva de la CCAPAC, pel seu compromís i dedicació, i a totes les persones que treballen a la FECC (Secretaria Institucional, Comunicació, Administració, CESEC, Formació, etc.), sense les quals seríem invisibles, encapçalats pel pare Enric Puig i Miquel Mateo, sempre donant-nos la màxima confiança.

Al mateix temps, us demano el màxim suport a la persona que em rellevi i a la feina que, amb tota la il·lusió, es durà a terme des de la Junta directiva de la CCAPAC. Podeu estar segurs i orgullosos de la seva vivència de les 3 i’s: il·lusió, implicació i integració.

I, si us plau, no ho oblideu: tots junts SOM FORÇA. Una força imparable alimentada per tots vosaltres, per la vostra feina, pel vostre compromís impregnat de l’ADN CCAPAC.

Endavant i moltes gràcies!