“La sang ens uneix”

El proper dissabte 19 d’octubre, de 10.00 a 21.00 hores, se celebra la 3a edició de la Marató de Santa Coloma de Gramenet a la Biblioteca Central, als jardins de Can Sisteré. La campanya l’organitza el Banc de Sang i Teixits (BST), l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l’Associació de Donants de Sang del Barcelonès Nord.

Santa Coloma de Gramenet torna a acollir una Marató de donació de sang, enguany amb l’objectiu d’aconseguir un nou rècord de donants, superant les 300 donacions d’anteriors convocatòries.

Aquest any, a través de l’etiqueta #MSangGramenet es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat Colomenca present a Twitter.

La Marató vol convertir la donació de sang en una jornada festiva, per això s’engloba dintre de les Jornades per la Pau i la Cooperació 2013 on hi participen diferents entitats de Santa Coloma de Gramenet. A més diferents empreses, comerços i entitats de la ciutat col·laboren oferint un refrigeri especial a tots els donants.

L’objectiu de la Marató és sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.

Donar sang, un hàbit cívic

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

  • Tenir més de 18 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Al web www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.

També et pot interessar...

Comments are closed.