ESPLAI de setmana santa a FUTURGRAMA

Benvolgudes famílies, l’associació FUTURGRAMA organitza els dies 21, 22, i 23 de març l’esplai un MON de COLORS.

Durant uns dies, ens convertirem en exploradors dels nostre propi interior per tal de conèixer-nos de dins cap a fora a partir de diferents activitats per tal d’interioritzar i expressar les nostres emocions, mitjançant la dansa, la pintura, la música i els colors.

Dirigit a nens i nenes de P3 a 6è de primària.
Lloc: Centre Cívic Can Mariner (plaça Xavier Valls/c/Milà i fontanals 16), molt a prop de la nostra escola
Horari: de 9 a 13 hores (sense acollida)
Dies: 21-22 i 23 de Març
Preu: 30€ socis AMPA FEDAC Santa Coloma, s’ha de presentar el carnet
Cal portar una bata.

+ informació i inscripcions a lleurefuturgrama@live.com o bé presencialment els dijous de 17:30 a 18:30 i divendres a partir de les 19h, data limit d’inscripcions 11/3/2016.

FUTURGRAMA Associació 


Comissió de carnestoltes. Primeres valoracions.

Benvolgudes famílies, el dimarts passat es va reunir la comissió de carnestoltes per fer les primeres valoracions i començar a pensar el que farem el proper any.

En termes generals, els membres de la Comissió del Carnestoltes estem bastant satisfets del treball realitzat, tenint en compte les circumstàncies especials que envolta l’organització d’aquest esdeveniment, com és la falta de temps, d’espai i de personal. Malgrat això, hem estat la comparsa més nombrosa amb 300 participants, hem ofert un bon espectacle amb una decoració, música i coreografia d’acord amb el tema proposat i amb la novetat, aquest any, d’una il·luminació que va crear un bon ambient discotequero.

La nota negativa o millor dit trista la van posar aquelles famílies que van decidir colar-se en nostra comparsa, atorgant-se els mateixos drets que aquells que van comprar les seves disfresses i van pagar la seva inscripció. Simplement dir-los que per part nostra, no fer no significa consentir, que des de l’organització ens van informar del fet i que si ho consideràvem oportú se’ls podia treure de la comparsa. El proper any no dubtarem.

Per finalitzar, volem conèixer la vostra opinió, sobretot del que podem fer per a l’any que ve, per això, properament us farem arribar una petita enquesta.

Una cordial salutació
Comissió de Carnestoltes


Nota informativa: ZUMBA

Benvolgudes famílies, molts de vosaltres ens esteu preguntant per les Master Class de Zumba. El motiu pel qual no hem programat cap sessió, és per la falta d’espai. Suposo que sabeu que durant els caps de setmana dels mesos de febrer, març i primera setmana d’abril, a l’escola s’estan realitzant cursos de formació per a monitors de la FEDAC i ocupen els espais que solem utilitzar nosaltres per fer la activitat. En el moment en què disposem de l’espai lliure, tornarem a programar les Master Class de Zumba.

Disculpeu les molèsties.


Estos son los diez miedos infantiles más frecuentes

Todas las noches los monstruos de la oscuridad le visitan cuando sus padres apagan la luz de su habitación. Y él, muerto de miedo, se esconde entre las sábanas para evitar que lo vean las temibles bestias. Mauro solo tiene cinco años y una imaginación desbordante que le juega malas pasadas. Temores como este son muy habituales en niños, pero en casos extremos llegan a ser un problema de conducta –pueden provocar pataletas, malos hábitos y rebeldía- o bien un problema fisiológico –causan mareos, vértigos y dolores de barriga-. Por todo ello la psicóloga infantil y pedagoga Montse Domènech detalla en La vacuna contra el miedo (Plaza Janés) las técnicas más eficaces para combatir esta manifestación emocional que expresa la inseguridad o el temor hacia experiencias desconocidas o que no están bajo el control de la persona que las sufre.

Pero el miedo no es solo cosa de niños. “Si no se invierte esfuerzo en superar estos temores en la edad infantil, durante la edad adulta se pueden convertir, sobre todo, en inseguridad, llegando a generar diferentes fobias –un grado superlativo del miedo-, difíciles de soportar”, asegura Domènech. Y pone como ejemplo el caso de un taxista que sentía una angustia insoportable cada vez que tenía que adelantar por el carril izquierdo o el de una mujer que solo podía pegar ojo rodeada de más de veinte cojines. Son solo un par de la larga lista de miedos y fobias extrañas que Domènech, que colabora profesionalmente con su marido, el reputado Dr. Eduard Estivill, ha ido acumulando a lo largo de sus 40 años de experiencia. Continue reading


3a trobada “AMPAs en Xarxa” organitza CCAPAC

Benvolgudes famílies, us volem informar que hem estat convidats com a ponents en la tercera trobada de “AMPAs en Xarxa” que organitza la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC).  La nostra ponència portarà com a títol “Comunicació i Xarxes socials”.

Compartirem les nostres experiències com AMPA innovadora en l’àmbit de la comunicació a través de les xarxes socials i internet.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte de “AMPAs en Xarxa”

Trítip ext. AMPAs en xarxa.cdr
Trítip ext. AMPAs en xarxa.cdr


Sobre la instal·lació d’una estació base de telefonia mòbil en les proximitats de la nostra escola

Benvolgudes famílies, molts de vosaltres ja tindreu coneixement de la instal·lació d’una estació base de telefonia mòbil en el terrat de l’edifici situat en la cantonada del carrer Sagarra amb Balldovina, i que és visible des del carrer.

Per aquesta raó volem comunicar-vos que ja hem informat i aportat fotografies a l’escola i a l’Ajuntament, i intercanviat informació amb l’alcaldessa Núria Parlon i el primer tinent d’alcalde Esteve Serrano. Falta concretar el dia i l’hora, però estem convocats a una reunió per tractar aquest assumpte.
Seguirem informant.


Cobrament de les activitats coescolars

Benvolgudes famílies, a partir del dia 1 de març es procedirà a girar l’últim rebut de les activitats coescolars: Escola de Futbol Sala, Escola de Bàsquet, Hip-Hop, Manualitats en anglès i Kàrate.

Recordeu que la devolució d’un rebut suposa una penalització econòmica per l’AMPA, per aquesta raó us demanem que no retorneu el rebut, que podeu passar pel despatx de l’AMPA per aclarir el problema, que si ho desitges pots pagar en efectiu, però mai retornis el rebut sense parlar abans amb nosaltres.

Moltes Gràcies