ASSEGURANCES CATALANA OCCIDENT

S’ha posat en contacte amb nosaltres l’agent d’assegurances exclusiu Miquel Reverter de CATALANA OCCIDENT, amb la següent proposta: Si ets de l’AMPA FEDAC Santa Coloma tindràs una atenció preferent i personalitzada. Assessorament gratuït i descomptes en serveis.

imagen_ampliada-groupama-negocia-en-exclusiva-con-catalana-occidente-la-venta-de-groupama-segurosMiquel Reverter
Nún de reg. C046846736040V
miquel.reverter@agentes.catalanaoccidente.com
Telf. 938 93 80 92
Mòbil. 622 12 05 47
Fax. 938 14 00 68

 

Benvingut!

http://www.ampafedacsantacoloma.org/carnet/


Papereria i Llibreria ORTÍZ

529080_103255313153321_543344072_nLa família d’amics del AMPA FEDAC Santa Coloma s’àmplia, en aquesta ocasió, la Papereria i llibreria Ortíz situada al carrer  Mossen Jacinto Verdaguer, 155 ens ofereix un descompte del 10% en papereria i un 5% en llibres, en presentar el carnet. També ens informen que tenen objectes de regals, coses per  festes, carnestoltes, comunions, batejos, noces, etc.

http://www.ampafedacsantacoloma.org/carnet/


Els polls no són una broma

Canal Salut. Generalitat de Catalunya

Descripció

Els polls són insectes parasitaris que viuen entre els cabells de les persones alimentant-se de la seva sang. Són de color grisenc, sense ales, fan uns dos mil·límetres de longitud i sobreviuen fins a trenta dies en una persona. Els ous, o llémenes, són blancs i encara més petits, gairebé com una escama de caspa i romanen més de dues setmanes. Són més fàcils de detectar en la línia del coll i darrere de les orelles.

Els polls són molt contagiosos i es reprodueixen ràpidament: cada femella posa entre cent i tres-cents ous que estan fortament adherits a la base del cabell. L’ou s’incuba entre set i deu dies i després es desenvolupa la larva.

El contacte proper o l’ús compartit d’efectes personals, com ara barrets o raspalls per al cabell, implica un risc de parasitosi. Els nens de tretze a onze anys i les seves famílies adquireixen polls amb més freqüència. sense que indiqui una manca d’higiene personal.

La parasitosi més freqüent i habitual en el medi escolar (pediculosi) està causada pel poll del cap (Pediculus capitis). El símptoma principal és la picor del cuir cabellut per la irritació que la saliva que l’insecte causa a la petita ferida de la picada. La irritació pot ser tan intensa que, en gratar-se, es poden produir pelades a la pell i infeccions bacterianes.

També hi ha polls del cos i polls púbics. A diferència dels polls del cos, els del cap mai no porten ni disseminen malalties, només viuen al cabell i ocasionalment en celles i les pestanyes.

Els polls del cos també s’alimenten de sang humana, però viuen als plecs i costures de la roba. Són més grans que altres tipus de polls i es relacionen amb una mala higiene o convivència en condicions d’amuntegament.

Els polls púbics infecten l’àrea vellosa de la regió púbica o el borrissol axil·lar. La infestació es dóna sobretot en adolescents i generalment es transmeten durant l’activitat sexual, però també per contacte físic amb objectes contaminats com ara la roba de llit o d’ús personal.

Els polls sobre el cuir cabellut i sobre la roba poden ser difícils de veure, excepte si la infestació és important.

Tractament

El tractament es recomana fins i tot si només es troba una llémena. Es basa a aplicar, al més aviat possible, un preparat insecticida (millor locions o cremes que no pas xampús). Els que contenen permetrina a l’1% generalment funcionen bé i es poden comprar sense necessitat de recepta mèdica.

Cal seguir estrictament les instruccions perquè s’haurà de repetir el tractament més d’una vegada per tal de matar els polls nous que han sortit dels ous.

Per eliminar les llémenes es poden esbandir els cabells amb una barreja d’aigua i vinagre, i després passar una pinta amb les pues molt fines, tot i que és millor treure-les amb els dits. Aquesta barreja no elimina totes les llémenes i en resta viu un percentatge gens menyspreable.

És important que, a les escoles, tots els alumnes parasitats siguin tractats simultàniament, perquè es poden produir contagis entre els nens afectats encara no tractats i els ja tractats. Els no parasitats no s’han de tractar. Els familiars afectats s’han de tractar simultàniament, ja que sinó podrien contagiar els nens sans i, d’aquesta manera, disseminar els polls a l’escola. És recomanable que els alumnes afectats no assisteixin a l’escola fins que no hagin acabat el tractament i hagin eliminat totes les llémenes. Durant la setmana posterior a l’inici del tractament, cada dia s’han de revisar els cabells i treure les llémenes que puguin quedar. En cas contrari, el tractament no haurà estat efectiu.

Els polls viuen exclusivament en les persones. Són innecessàries certes mesures com netejar mobles o locals i, per tant, no s’ha de tancar l’escola on s’hagin produït casos.

Cal visitar el metge o la metgessa si els símptomes continuen després del tractament genèric o si es hi ha àrees de la pell envermellides o sensibles, cosa que podria significar una infecció.

Prevenció

Les mesures preventives consisteixen en el raspallat i pentinat acurats dels cabells, dos o tres cops al dia. Només s’han d’utilitzar les pintes, els raspalls, les gorres i altres objectes propis que s’han de netejar de forma adequada, especialment en casos de parasitosi (els raspalls i les pintes s’han rentar amb el mateix preparat antiparasitari i els articles de roba amb aigua molt calenta).

Com a mesura higiènica general, s’haurà de rentar el cap amb aigua i sabó dos o tres cops per setmana, com a mínim. L’ús preventiu de productes insecticides no es recomana en persones no parasitades.

Si alguna persona descobreix que té polls, és necessari que ho comuniqui al seu entorn perquè comprovin si també en tenen i extremin les mesures preventives.


El carnet de l’AMPA FEDAC Santa Coloma

 

Durant el curs 2013/14, des de la nostra AMPA hem engegat una nova iniciativa anomenada “El carnet de l’AMPA FEDAC Santa Coloma” amb la intenció d’assolir els següents objectius:

 

IMPULSAR que totes les famílies que pertanyen a la nostra AMPA puguin gaudir de descomptes i promocions en diferents comerços. COL·LABORAR i CONTRIBUIR a ser part de la solució en la problemàtica actual a través del foment del comerç local de Santa Coloma de Gramenet, la qual cosa també ens beneficia a tots nosaltres i finalment PROMOCIONAR tots aquells comerços, empreses, autònoms i associacions que vulguin adherir-se al nostre projecte i passar a formar part de la nostra gran família dels “Amics de l’AMPA”.

 

Si ets una empresa, un comerç o un autònom això segur que t’interessa

 

Qui som?

L’AMPA FEDAC Santa Coloma és una associació sense ànim de lucre, constituïda per famílies que tenen als seus fills estudiant a l’escola FEDAC Santa Coloma “Sagrat Cor” situada en ple centre comercial de Santa Coloma de Gramenet. Actualment formem part d’ella més de 350 famílies.

 

Què oferim?

En primer lloc passaries a formar part de la gran família dels “Amics de l’AMPA”, el nom de la teva empresa, adreça, pàgina web i tipus de descompte apareixeria en el directori de la nostra web. www.ampafedacsantacoloma.org/carnet/

 

En segon lloc, en el moment en què ens proposéssiu alguna promoció especial per a les famílies de l’AMPA, nosaltres faríem difusió de la mateixa a través de la nostra web com a notícia destacada, en xarxes socials i mailing entre les families associades.

 

http://www.ampafedacsantacoloma.org/
Facebook: AMPA.FEDAC.Santa.Coloma
Twitter: #AMPAFEDACSC
App IONotice:
#ampafedacsantacoloma

 

Què us demanem?

Una cosa molt senzilla, que passeu a formar part de la nostra gran família de “Amics de l’AMPA”. Per això pots posar-te en contacte a través del nostre email ampafedacsantacoloma@gmail.com i facilitar-nos les següents dades,  nom del comerç, direcció, descompte, etc.


Ja tenim resposta!

ft_queja-ciudadana_002El dia 08.10.13 l’AMPA FEDAC Santa Coloma va presentar davant l’Ajuntament una instància en la qual s’informava del mal estat de la paperera situada en la porta de l’escola que dóna a la Plaza Ferran de Sagarra, s’indicava el grau de perillositat tant per a nens com para majors. La instància va ser acompanyada d’una fotografia. (veure imatge).

La resposta que hem rebut és la següent

“En resposta a la vostra instància de data 8/11/13 [sic] amb R.E. númerp 28734, us comuniquem que la paperera del davant del centre educatiu es sbstituirà [sic] en data 20/12/13” Està signada per, la técnica de serveis urbans (Rita Ferreres Serrano) i la cap de departament de Parcs i Jardins (Ana Fortó Fonthier)

De moment ja l’han retirat i ara només falta que la reposin.