Molt important!!!!

Ens queden poques participacions de la loteria de Nadal de l’AMPA FEDAC Santa Coloma i aquesta setmana mes del dilluns i dimarts de la següent serà l’última oportunitat que tindreu per comprar la loteria de Nadal. Si voleu comprar una participació de la loteria estarem tots els dies fins el dia 10 de desembre, de 9’00 a 9’30 al matí i de 17’15 a 18’15 de la tarda en la porteria de l’escola. El preu de la participació es de 5€ i es juga 4,20€.

ft_loterias_ULTIMATUM


Tots amb el nostre petit gra de sorra podrem aconseguir molt!

Ens fem ressò d’aquesta bona notícia, considerem molt important donar-li la major difusió possible

“Benvolgudes famílies,

Us volem agrair la vostra col·laboració en la Campanya Solidària a Filipines. S’han recollit 2.250 €.

El passat dimarts dia 26 de novembre, alguns alumnes, en representació dels diferents Cicles i acompanyats de la Titular del Centre la G. Lourdes, van dipositar en l’entitat de “Catalunya Caixa” més propera.

De nou gràcies per la vostra aportació i per haver col·laborat en la sensibilització dels vostres fills i filles ajudant-los a ser més solidaris.

Tots amb el nostre petit gra de sorra podrem aconseguir molt!

Salutacions

La Direcció i la Comunitat Educativa ”

 


“Estació fora de servei “

HIDDEN_264_24878_FOTO_Antena_movilesBenvolgudes famílies,  el dia 29 d’octubre ens vam reunir amb els representants de l’Ajuntament per tractar el tema de les antenes de telefonia mòbil que hi ha situades a l’Avinguda Generalitat. A la reunió vam assistir representants de la direcció de l’escola FEDAC Santa Coloma, l’AMPA FEDAC Santa Coloma, l’escola Verge del Carmen i l’AMPA de l’escola Verge del Carmen, a més d’altres convidats, i per part de l’Ajuntament van assistir Esteve Serrano (Serveis Municipals, Comerç i Mercats), Siscú Sánchez (Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania) i tècnics municipals.

Els representants municipals ens van informar del punt en el qual es trobaven les negociacions, en relació a la finalització servei i posterior desmantellament de les antenes de telefonia mòbil situades a l’Avinguda Generalitat, es van manifestar optimistes en quant a la manera de com s’estaven portant les negociacions, sobretot a partir de l’entrada d’un nou agent intermediador Localret.

També se’ns va informar que el dia 11 de novembre tenien convocada una nova reunió entre l’Ajuntament, Vodafone (propietari de l’antena de telefonia mòbil) i Localret. L’objectiu d’aquesta nova reunió era buscar un acord amistós entre les dues parts per suspendre l’emissió i desmantellar l’antena que estava en funcionament, i aconseguir un compromís pel qual Vodafone, abans de col·locar una nova antena, informes primer a l’Ajuntament.

Recentment se’ns ha indicat que el resultat d’aquesta última reunió ha estat positiva. L’antena ha deixat emetre, està precintada i pròximament serà desmantellada.


Festa de la Tardor 2013

Benvolgudes famílies, ja tenim data per a la FESTA DE LA TARDOR, serà el pròxim divendres dia 22 de 18’00 a 20’00 hores.

Us esperem!!

MOLT IMPORTANT – llegiu atentament no volem que es produeixin situacions desagradables

– No us oblideu el carnet de socis de l’AMPA FEDAC Santa Coloma
– Durant la festa, l’AMPA FEDAC Santa Coloma farà fotografies de l’activitat. l’AMPA FEDAC Santa Coloma no es fa responsable de les fotografies i enregistraments de tercers.
– Amb motiu de la falta d’espai no podran accedir al recinte els acompanyants no inscrits en l’AMPA, és a dir, només podran accedir pares, mares i germans.


Solidaritat amb Filipines

Ens fem ressò de la nota difosa per la direcció i l’equip docent de l’escola FEDAC Santa Coloma

“Benvolgudes famílies:
Com ja sabeu pels mitjans de comunicació, les catàstrofes naturals han deixat gran part de Filipines sense
cap recurs i amb unes situacions límit a tots els nivells, que no ens poden deixar indiferents. Les comunitats
que les nostres Germanes Dominiques tenen al nord del país, no s’han vist afectades, però algunes de les
religioses que hi treballen no tenen cap notícia dels seus familiars més propers.

Us volem fer saber que a partir del dilluns dia 18 de novembre, l’escola farà una recollida de diners
voluntària per fer-los arribar, a través de les nostres germanes, a les poblacions més afectades. També
realitzarem un acte simbòlic a cada curs escolar. Els que vulgueu col·laborar, podeu fer el donatiu a través
dels vostres fills/es, donat que es dipositarà en unes guardioles que s’ubicaran a cada classe.

De ben segur, que totes les aportacions arribaran a bon port i el nostre granet de sorra s’unirà a tants
d’altres, tots necessaris, per poder ajudar a cobrir les primeres necessitats humanes de tanta gent que s’ha
quedat en la total misèria.

Demanem també, que tingueu un record, en les vostres pregàries, per tota la gent que està patint aquesta
situació. “


XLII Campionat de Cros escolar Antoni Amoros

El diumenge dia 17 de novembre se celebra el XLII CAMPIONAT DE CROS ESCOLAR ANTONI AMOROS, l’escola FEDAC Santa Coloma estarà present i nosaltres també. Muntarem la nostra carpa, la del AMPA FEDAC Santa Coloma i en finalitzar la carrera no t’oblidis de fer-nos una visita, et donarem* un petit refrigeri amb el qual recuperaràs les forces.

* Només es lliurarà al participant que sigui soci de l’AMPA FEDAC Santa Coloma

64ab6f4026


Cooperació entre família i escola, fonamental per a l’èxit acadèmic

Enseñanza-actual

Ens prenem la llicència de publicar aquesta imatge, no creiem en la dita que afirma “Temps passats van ser millors”, però de vegades dóna que pensar

Establir un vincle constant i construir unes bones relacions influeix de forma positiva en els resultats dels estudiants.

Pares i docents comparteixen el mateix objectiu: educar als alumnes. Però de vegades el camí que prenen els uns i els altres per aconseguir-ho difereix de forma substancial i és contradictori. Per aconseguir la mateixa meta, el centre ha d’afavorir la participació dels progenitors i proporcionar-los els mitjans necessaris per estrènyer els vincles amb els membres de la comunitat educativa. La cooperació és fonamental perquè el desenvolupament acadèmic de l’estudiant sigui coherent. Els pares han d’implicar-se en el funcionament de l’escola i participar en les activitats comunes que es proposin.

Pares i docents comparteixen la responsabilitat de l’educació de fills i alumnes. Les dues parts han de cooperar i relacionar-se perquè la trajectòria acadèmica del nen es desenvolupi de forma coherent i en una mateixa direcció.

Totes les recerques i estudis realitzats entorn de les relacions entre família i escola posen de manifest que mantenir un vincle estret i de participació té un important impacte en els resultats educatius de l’estudiant. S’ha de considerar llavors la cooperació entre pares, docents i centre escolar com una eina efectiva per frenar el fracàs educatiu i aconseguir l’èxit acadèmic.

Els estudiants milloren les seves qualificacions, tenen una actitud més favorable cap a les tasques escolars i una major autoestima.

Implicació dels pares i docents

Els pares i professors són els principals actors en el procés de cooperació entre família i escola. Tots dos han de mantenir una actitud oberta i de participació per aconseguir que la comunicació sigui fluïda i eficaç.

Pautes per a pares

 • Atendre la demanda de tutories o sessions individuals dels docents. Preparar amb antelació les entrevistes perquè siguin el més fructíferes possibles.
 • Respectar la figura del docent i valorar les seves opinions i recomanacions respecte al desenvolupament acadèmic o social de l’estudiant.
 • Implicar-se en les tasques escolars de l’alumne a casa i informar als tutors si sorgeixen problemes importants en la seva realització.
 • Informar als docents o al centre de qualsevol alteració familiar o de la llar que pugui influir en el desenvolupament acadèmic de l’estudiant.
 • No banalitzar davant dels fills les activitats escolars o emetre crítiques negatives sobre els docents en la seva presència.
 • Participar en la mesura de les seves possibilitats en les activitats extraescolars que proposi el centre.

Pautes per a professors

 • Interessar-se per la situació familiar de l’alumne per obtenir la informació necessària que li ajudi a atendre les seves necessitats individuals.
 • Escoltar les inquietuds dels pares i proposar-los solucions i idees educatives per implementar a casa amb els seus fills.
 • Utilitzar amb ells un llenguatge adequat i comprensible que els permeti entendre els conceptes que es tracten.
 • Fer ús de la informació i idees que els transmeten els pares.
 • No cridar sempre a les famílies per formular queixes, sinó també per mostrar la seva satisfacció pel bon comportament o els resultats positius de l’alumne.
 • Adoptar acords conjunts sobre les estratègies acadèmiques més adequades per millorar o mantenir el rendiment acadèmic de l’estudiant.

 

Aquest és un resum de l’article publicat en EROSKI CONSUMER el 28 de març de 2010
Marta Vázquez-Reina