L’Escola Cristiana denuncia la congelació dels diners que rep per funcionament

Per Catalunya Religió. Dm, 25/04/2017

El butlletí setmanal de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya denuncia la congelació per cinquè any consecutiu del mòdul de despeses de funcionament que rep del Departament d’Ensenyament. El sistema actual de concerts preveu una aportació econòmica a cada escola concertada que hauria de cobrir les despeses de funcionament i fer efectiva la gratuïtat de l’ensenyament per als pares que esculen un centre concertat. Els professors de les escoles concertades cobren la seva nòmina directament del Departament d’Ensenyament però la resta de despeses del centre s’han de cobrir amb el mòdul de funcionament.

Fins el 2007 aquesta aportació de la Generalitat creixia de forma paral·lela a l’IPC, tot i que sempre per sota. Però des de llavors s’ha reduït o congelat l’import, encara que els costos de funcionament del centre hagin pujat. Els nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya de 2017 mantenen la congelació d’aquest import.

El manteniment de l’edifici, la renovació de les instal·lacions, el personal no docent, el material, les factures de subministraments o de la neteja són alguns dels costos que cobrir les escoles amb aquest mòdul. Actualment la Generalitat destina 5.974,85 euros anuals per cada aula concertada, el mateix import que el 2011, que ja s’havia reduït el 2008.

Un descens real
Segons la Fundació Escola Cristiana des de l’inici de la crisi l’import aquest mòdul ha patit en termes reals un descens d’almenys l’11%. Alhora, mai no ha cobert totes les despeses reals de funcionament d’un centre escolar concertat i està molt per sota del cost de manteniment d’un centre públic. Concretament estimen que els diners que reben les escoles concertades cobreixen al voltant d’un 70% del cost real del manteniment del centre. La diferència és l’import que han de cobrir les quotes dels pares o les aportacions de les fundacions que sostenen els centres.

Per això consideren que la congelació d’aquest mòdul dificulta “garantir la gratuïtat real del mòdul econòmic del concert, una obligació que fins al moment no ha estat satisfeta” i consolida una situació en “la despesa de l’Administració pública per alumne en un centre concertat és inferior a la meitat que la d’un centre públic”. També les Ampa de les escoles cristianes demanen la publicació del cost real per l’administració de cada plaça escolar.


Quota AMPA FEDAC Santa Coloma Curs 2016-2017

Benvolgudes famílies, us informem que la propera setmana passarem el rebut de la quota de l’AMPA FEDAC Santa Coloma. Les famílies que s’incorporen a l’associació per primera vegada (2016-2017) emprarem les dades bancàries que ens heu facilitat en el full d’inscripció, la resta de famílies ja sòcies ho farem amb les dades que consten en la nostra base de dades. Aquelles famílies que desitgin inscriure’s en l’AMPA i pel motiu que sigui no han emplenat o creuen no haver emplenat el full d’inscripció, poden descarregar-la des d’aquí, enviar per email o deixar-la en consergeria.

Recordar-vos que la quota és de 30€ per família/any i que amb aquesta quantitat es realitzen diverses activitats de caràcter social, cultural i esportiu, es financen festes i celebracions dins i fora de l’escola, procurant que els nostres nens i nenes puguin disposar de tot allò, que sense la nostra col·laboració seria impossible oferir-los.

Entre tots fem possible

Nostra participació en el Cross Amorós.
La castanyada de l’escola
Patge reial. Recollida de cartes i desitjos.
Organització i venda de la Loteria de Nadal
Organització, medis i infraestructura per poder participar en el Carnestoltes
Organització de la Festa de la Primavera. Activitats, espectacle musical, concurs de dibuix.
Tallers de Manualitats en família.
Master Class de Zumba i Defensa personal
El Carnet de l’AMPA amb descomptes
Projecte Solidari amb Puig D’Olena
Festa fi de curs al Complex esportiu Torribera
Concurs de dibuixos i fotogràfics
Sorteigs i premis
Activitats Coescolars
Projecte T’escoltem

Ens agradaria conèixer-vos,  que ens preguntis tots els teus dubtes, que visitis la web i les nostres xarxes socials per estar informat de primera mà de tot el que fem, que col·laboris amb nosaltres però per sobre de tot que participis en les activitats que convoquem.

Els teus fills es beneficiaran de la pertinença a l’AMPA i tota l’escola serà una mica millor amb la teva solidaritat.

La pertinença a l’AMPA és voluntària. Si després de llegir tot això, de conèixer tot el que fem pels nostres fills, i per la nostra escola, desitges donar-te de baixa, estàs en el teu dret de fer-ho enviant un email a ampafedacsantacoloma@gmail.com amb la següent informació Nom i cognoms, DNI, telèfon i motiu pel qual desitges donar-te de baixa.

Moltes gràcies

Junta directiva AMPA FEDAC Santa Coloma

foto_fb


Felicitats! Aleix, Miquel i Ferran

Benvolgudes famílies, volem felicitar a l’Aleix, el Miquel i el Ferran de Primer de l’ESO de la nostra escola per haver aconseguit el Subcampionat de Catalunya A1 al costat del seu equip del Preinfantil Masculí Gramenet BC.

Coneixent de primera mà la trajectòria de l’equip, és el millor final d’una temporada ple d’esforços i sacrificis, un subcampionat amb sabor a campionat.

A part felicitar als jugadors, també hem de felicitar a les seves famílies, sense el seu suport no haurien arribat fins a on han arribat i segur que això és només el principi.

De tot cor, moltes felicitats
AMPA FEDAC Santa Coloma

05eb71c3-22ce-4737-9efe-44645ba8b58c 709a4dec-34c0-4058-bfcb-a393d4c0fb93


SOL.LICITUD AJUT INDIVIDUAL DE MENJADOR – CURS 2016/2017

Ja està obert el període per a la SOL.LICITUD AJUT INDIVIDUAL DE MENJADOR – CURS 2016/2017, el termini de peticions és únic i les famílies poden presentar la sol.licitud a l’escola fins el 27 de maig de 2016.

En aquest termini hauran de presentar la sol.licitud tots els alumnes que estan matriculats al centre i demanen Beca i els alumnes nous que han fet la preinscripció i estan admesos.

En aquest enllaç trobaran tota la informació necessària i el document per omplir o es poden adreçar a l’escola per obtenir-la.

http://www.barcelones.cat/?page=actualitat-detall&id=66


La CCAPAC, en defensa de l’escola concertada davant el qüestionament de la LEC

Venim advertint reiteradament del qüestionament que des de determinats àmbits polítics s’està fent del model educatiu sorgit del consens de la LEC, amb iniciatives que clarament suposen un atac a l’escola concertada en general, i a l’escola cristiana en particular, que plantegen temes com un major control de l’administració pública sobre els projecte educatius dels centres; sembla, doncs, que només allò públic és bo.

A tall d’exemple, en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) de Barcelona, el Consell Escolar municipal de la ciutat va proposar un document que, en general, donava suport al PAM, que s’enfoca en termes alineats amb als esmentats anteriorment. Des de la CCAPAC vàrem emetre un vot particular per deixar clara la nostra disconformitat. Us presentem el text d’aquest vot particular per tal que conegueu la postura que defensem, més enllà del cas de la ciutat de Barcelona, i us pugui ser d’utilitat en els vostres espais de reflexió i anàlisi i en els vostres entorns més propers.

Consideracions sobre el Pla d’Actuació Municipal de Barcelona 2016-2019 en l’àmbit de l’educació i coneixement.

Partim del fet que moltes de les actuacions i propostes contingudes al pla d’Actuació Municipal són competència del Consorci d’Educació de Barcelona, que com a ens de caràcter públic resta subjecte a l’ordenament.

Dit això, no podem compartir la priorització que es dóna als centres de titularitat pública, oblidant completament els centres concertats, que conjuntament formen el servei d’educació de la ciutat i del país.

El document denota no només un cert menyspreu a l’acció de titularitat no pública -la qual ni tan sols és tinguda en consideració, com si només la gestió de titularitat pública fos positiva per a l’educació dels infants-, sinó que, a més, obvia de forma flagrant que l’ordenament jurídic vigent conforma un servei d’educació constituït per una xarxa plural de centres educatius de titularitat pública i de titularitat privada, que és el resultat de la tradició educativa i social del país i que presten aquest servei en règim de complementarietat. Ignorar aquest ordenament i, el que és pitjor, executar accions que el vulneressin, constituiria una violació de la normativa, amb les conseqüències que se’n poguessin derivar.

Constatem que l’escola concertada és un element positiu del sistema, al qual aporta pluralitat i diversitat,
formant part essencial d’un model d’èxit, al servei de l’educació dels infants del nostre país i reconegut
legalment.
Estem convençuts que aquest model plural necessita la col·laboració pública-privada. Podem estar d’acord que l’educació necessita més recursos en tots els àmbits. Però cal equilibrar-los. Es parla sovint d’universalització de l’educació gratuïta, però això avui no és cert. Als centres concertats aquesta gratuïtat no està garantida: malgrat el mandat legal que així ho imposa, no reben de l’Administració un finançament suficient, i s’ha de recórrer a la col·laboració de les famílies, respectant sempre la seva potestat, perquè hi donin suport per tal d’oferir el servei educatiu que proposa o que pretén i, sovint, per garantir una supervivència que hauria de restar compromesa per la pròpia Administració.

Estem d’acord que els recursos públics s’han d’orientar a garantir l’equitat educativa i la igualtat d’oportunitats, però aquests recursos, tal com imposa el nostre ordenament, també han de garantir la diversitat i la llibertat d’elecció d’educació que les famílies volen per als fills i filles.

I, evidentment, cal trobar camins de gestionar de manera eficient aquesta dialèctica igualtat d’oportunitats vs. pluralisme i diversitat. No són en absolut incompatibles. L’escola cristiana està plenament compromesa amb la igualtat d’oportunitats. I estem convençuts que la diversitat també forma part d’aquesta igualtat d’oportunitats. Perquè si no és així, i allunyant-se de la lletra i de l’esperit que han conformat el nostre sistema educatiu, es confon la igualtat d’oportunitats amb un uniformisme que està molt a prop d’un adoctrinament uniformitzador, que tendeix a eliminar la diferència, a matar el talent i la vivència d’uns valors que formen part intrínseca de l’educació que volem per als nostres infants.

És per tot això que, sobre el Pla d’Actuació Municipal de Barcelona 2016-2019 en l’àmbit d’Educació i Coneixement, considerant que el nostre sistema educatiu es plural i procura que l’educació esdevingui pedra angular d’una societat diversa i més justa, on tothom hi tingui cabuda, ha de sumar per tal de fer-la progressar.

Proposem, doncs els següents punts:

  • Constatar i ratificar que el servei educatiu és constituït per una xarxa plural de centres educatius de titularitat pública i de titularitat privada, que el presten en règim de complementarietat.
  • Reconèixer el valor afegit que suposa per al sistema educatiu una acció de col·laboració públicaprivada.
  • Treballar per incrementar el finançament públic de l’escola concertada, de manera que el factor econòmic no esdevingui un element diferencial en l’elecció de centre per part de les famílies, i pugui focalitzar-se en el projecte educatiu que s’ofereix, amb els seus elements diferencials propis.
  • Garantir una oferta diversa quant a proposta de models i valors a totes les zones educatives, de manera que satisfaci el dret dels pares i mares a triar l’escola i el model educatiu que volen per als fills i filles en un marc de diversitat, pluralitat i llibertat.

Font: Butlletí – 51 CCAPAC


Declaració institucional per l’eradicació de l’assetjament escolar als Centres Educatius i Espais Infantils i Juvenils

Benvolgudes famílias, us fem arribar la declaració institucional per l’eradicació de l’assetjament escolar als centres educatius i espais infantils i juvenils, que va ser aprovada el passat 4 d’abril, pel Ple Municipal, per unanimitat dels 27 regidors assistents.

Photo 20150907160202015


Sobre la instal·lació d’una estació base de telefonia mòbil en les proximitats de la nostra escola

Benvolgudes famílies, molts de vosaltres ja tindreu coneixement de la instal·lació d’una estació base de telefonia mòbil en el terrat de l’edifici situat en la cantonada del carrer Sagarra amb Balldovina, i que és visible des del carrer.

Per aquesta raó volem comunicar-vos que ja hem informat i aportat fotografies a l’escola i a l’Ajuntament, i intercanviat informació amb l’alcaldessa Núria Parlon i el primer tinent d’alcalde Esteve Serrano. Falta concretar el dia i l’hora, però estem convocats a una reunió per tractar aquest assumpte.
Seguirem informant.