En la mort de Xavier Melgarejo

Benvolgudes famílies, ens fem ressò de la nota publicada per la CCAPAC en relació a la mort de Xavier Melgarejo:

En la mort de Xavier Melgarejo

Benvolguts i benvolgudes,

Des de la CCAPAC ens unim avui a les mostres de condol per la mort de Xavier Melgarejo, pedagog, antic director del col·legi Claret de Barcelona i col·laborador i formador de la Fundació Escola Criastiana de Catalunya (FECC) durant molts anys. Com ja han assenyalat aquest matí alguns mitjans escrits -i com bé sabem les AMPAs- Xavier Melgarejo era expert en el sistema educatiu de Finlàndia -al qual va dedicar la seva tesi doctoral-, un referent en l’àmbit de l’educació i un gran coneixedor del sistema català, al qual va estar vinculat tota la vida.

Xavier Melgarejo Draper, nascut a Barcelona el 17 de maig del 1963, era llicenciat en psicologia, treballava al col·legi Claret com a psicopedagog des de 1987 i va ser-ne director de 2003 a 2012. “El 1991 va començar a treballar en la tesi doctoral sobre el sistema educatiu finlandès. Va escollir el tema fascinat pels bons resultats d’aquest país i el seu e quilibri entre l’excel·lència i l’equitat. Un model que es basa en la implicació completa de famílies, escola i societat en l’educació dels infants, que ell definia com el gran tresor de cada nació. Volia descobrir què es podria aplicar d’aquest sistema a Catalunya. A la seva escola, va aconseguir rebaixar el fracàs escolar a l’1%”, ha escrit el periodista Jordi Llisterri a Catalunya Religió.

El seu coneixement i les seves propostes concretes per aplicar a les escoles el van convertir en un expert sol·licitat per diverses administracions i va formar part del Consell Escolar de Catalunya, del Consell Superior d’Avaluació i del programa de Millora per la formació de Mestres. També va rebre el reconeixement del mateix govern finlandès amb la condecoració de Cavaller de la Rosa Blanca, un premi que poques vegades s’atorga a un estranger.

Preguem per ell perquè descansi en pau,

Josep Maria Romagosa
President de la CCAPAC


Important!

Benvolgudes famílies, estem preparant el nostre espai nadalenc dins de l’Exposició de Nadal que com cada curs organitza l’escola FEDAC Santa Coloma, per aquest motiu l’horari d’atenció a les famílies de l’AMPA queda suspès. Malgrat això, estarem a l’escola en cas d’urgència. Una cordial salutació i disculpeu les molèsties.


Consell Escolar

La Junta Directiva de l’AMPA FEDAC Santa Coloma vol donar l’enhorabona a les dues noves representants de les famílies en el Consell Escolar, es tracta de Mª Angeles Aranda i de Sheila Fernández, els desitgem que tinguin sort i encert a l’hora de representar a totes les famílies de l’escola en el Consell Escolar.


Donacions de sang a la nostra escola

cartell principalBenvolguts pares i mares dels alumnes de l’escola:

Els alumnes de tercer de l’ESO ens adrecem a vosaltres per informar-vos sobre un projecte d’APS (aprenentatge i servei) que el nostre curs està realitzant.

Hem elaborat una campanya per fer una jornada de donacions de sang a la nostra escola.

La donació de sang és un acte senzill, altruista, gens dolorós i segur. Amb una donació de sang es poden arribar a fer fins a tres transfusions sanguínies diferents i ajudar a un gran nombre de malalts. Aproximadament es necessiten 1000 donacions al dia per abastir les necessitats dels centres hospitalaris d’arreu de Catalunya.

El dia 24 de maig de 15h a 19h tindrà lloc la jornada de donacions de sang organitzada per l’escola i l’equip del Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat.

Si vols ser donant, aquell dia serà necessari poder verificar la teva identitat amb un document oficial com el DNI o passaport, ser major d’edat, pesar més de 50 Kg i no haver estat intervingut quirúrgicament en el darrer any.

Els alumnes de tercer d’ESO hem treballat molt en la nostra campanya perquè el dia 24 de maig sigui un èxit i hi hagin moltes donacions!

Tu pots ser un superheroi perquè salves vides! Anima’t a venir!


Nota informativa

Benvolgudes famílies, per motius relacionats amb l’organització i preparació de la Festa de la Primavera del dissabte 23 aquesta tarda no us podrem atendre a l’escola d’una manera presencial . Per a qualsevol consulta envia un email a ampafedacsantacoloma@gmail.com