Un misteriós missatge

Hem rebut aquest missatge: “Sense l’Espurna Vital no podem retornar la vida al nostre planeta. Afortunadament, el destí ens ha recompensat amb un nou món, ara vivim entre els seus habitants, ocults a simple vista, però vetllem per ells en secret. Esperant, protegint-los he estat testimoni del seu gran valor, i encara que som profundament diferents, tenen, com nosaltres, una mica més del que els teus ulls, veuen. Sóc Optimus Prime, i envio aquest missatge a tot Autobot supervivent que s’hagi refugiat en el firmament, estem aquí, i seguim esperant.” 😉

dav


Congrés Fedac: De corregir en vermell, a avaluar en verd

Benvolgudes famílies, us deixem l’enllaç a un interessant article publicat a Catalunya Religió sobre el darrer Congrés FEDAC #avuixdemà celebrat el passat 25 de Març a l’auditori Enric Granados de Lleida. En aquesta ocasió es va comptar amb la presència de María Acaso (Pedagogies transparents) i de David Bueno (La Neurociència en educació).

Volem fer públic el nostre agraïment a l’escola FEDAC Santa Coloma per convidar-nos a compartir aquest dia tan especial al costat de tota la comunitat educativa FEDAC.

 

 


Comencem a estar-ne preocupats

Aquests darrers dies hem estat en el punt de mira de mitjans de comunicació, debats parlamentaris,
trobades amb el Síndic… Hem pogut observar com revifa un debat que intenta acumular justificacions perdesacreditar l’escola concertada. També hem estat testimonis que, en ocasions, aquestes explicacions
emmascaren o directament contradiuen la realitat. En farem esment de dos d’aquests moments,
esdevinguts a la Sindicatura de Greuges i al Parlament.

A la reunió celebrada el proppassat dia 23 a la seu de la Sindicatura de Greuges, els agents de la comunitat educativa vàrem tenir ocasió d’aportar les nostres reflexions entorn la segregació escolar i el procés d’admissió d’alumnes. En diverses ocasions es va haver de sentir que l’escola concertada era un element que contribueix a sustentar la segregació, perquè no afavoreix la equitat i la distribució equilibrada d’alumnat amb necessitats educatives específiques en no fer efectiva la gratuïtat de l’ensenyament.

Diuen els experts que les concentracions de determinat alumnat en escoles concretes poden vincular-se a la distribució territorial de la població, a les seves condicions econòmiques, a la composició urbanística de pobles i ciutats o a les eleccions que realitzen les pròpies famílies i que es relacionen amb proximitats
ètniques, culturals o religioses. Es tracta, en definitiva, d’un conjunt de factors que donen una important
complexitat a l’anàlisi i on els reduccionismes, les categoritzacions o les tendenciositats, lluny d’aportar
solucions al problema, l’acaben complicant encara més.

S’afirma sense cap trava que l’escola concertada segrega al mantenir un règim de quotes que, en definitiva, impedeix la distribució equilibrada d’alumnes. Ara bé, llevat del que al·legaren les representacions de l’escola concertada i un sindicat, ningú no va incidir en l’arrel del problema: la infradotació de recursos econòmics que pateix el sector de forma crònica, persistent, injusta i feixuga.

Cap família hauria de trobar un obstacle econòmic a l’hora d’exercir el seu dret a triar escola. Però mentre l’aportació que l’administració fa per alumne al centres concertats estigui entorn del 50% de la de la pública, se’ns fa difícil trobar una solució.

Dimecres 25, al Parlament es debatia la Proposició de llei de modificació de la LEC per garantir la laïcitat, presentada pel Grup Parlamentari de Catalunya Sí que es Pot. Des que no va prosperar la ILP que pretenia liquidar la concertada en un decenni, ha estat incessant la presentació de mocions per modificar la LEC de manera parcial, i sempre en detriment de les garanties que aquesta Llei recull envers el servei d’Educació de  Catalunya. Una ‘gota malaia’. Les votacions dels grups parlamentaris de JuntsXSi i Partit Popular van impedir que la proposta de llei prosperés. Hem d’agrair el suport que aquestes forces polítiques han mostrat a l’escola concertada, fet palès en diverses ocasions. I compartim algunes afirmacions fetes al Plenari que, al justificar les esmenes a la totalitat, ho fan des del prisma de la coherència i la seguretat jurídica, de respecte al nostre marc de convivència, però també per motius de defensa de la llibertat individual, dels drets fonamentals que gaudim, llibertats i drets que han d’enorgullir qualsevol societat avançada i que és obligat mantenir i defensar enfront propostes lliberticides com les que es van debatre.

Però siguem-ne ben conscients: es fa palès que l’actual model està amenaçat. El discurs que s’ha instal·lat en diferents sectors del país no és gens favorable a la nostra escola, i l’aritmètica parlamentària pot dur a altres composicions futures.

Dèiem fa uns dies que el concert és l’expressió d’un dels drets fonamentals de què disposen els pares i les
mares: que els seus fills rebin una educació conforme a les seves conviccions. I l’Escola Cristiana, com a
escola concertada, és una fórmula factible de fer efectiu aquest dret, compartint espai en el Servei
d’Educació de Catalunya. Però el concert representa més coses. La confiança que els centenars de milers de famílies dipositen en les nostres institucions, la feina que les desenes de milers de treballadors i
treballadores executen cada dia als nostres centres i, sobretot, l’educació que reben els centenars de milers d’alumnes que escolaritzem, no es poden diluir en un no res. Seria profundament injust i el nostre país no s’ho mereix.

Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC)


Dia escolar de la NO-violència i la Pau

Benvolgudes famílies, avui celebrem el dia escolar de la NO-violència i la Pau, per aquest motiu l’escola realitza una sèrie d’actes tant fora com a dins de l’escola:

“Benvolgudes famílies:

S’apropa el dia de la pau, que com sabeu es celebra sempre el dia 30 de gener. Enguany, com l’any passat el celebrarem amb un cercavila pels carrers del voltant de l’escola i el finalitzarem amb un petit acte a la Plaça de la Vila. Hi sou tots convidats i us adjuntem unes informacions en l’arxiu adjunt.

Tanmateix, volem convidar-vos a quedar-vos a l’escola després de l’acte, sobre les 17:00 h, a realitzar plegats una acció més íntima en record de tots els refugiats que han fugit del seu país per causa de la guerra. Portarem a terme una encesa d’espelmes i una breu meditació plegats amb tot el professorat i comunitat educativa del centre.

NO FALTEU. US HI ESPEREM!!!!

Equip Directiu – Claustre de Professors/es i mestres del centre”


Has vist les llums de nadal que han posat al nostre carrer?

Has vist les llums de nadal que han posat al nostre carrer?

Aquest any, l’AMPA FEDAC Santa Coloma, i l’escola FEDAC Santa Coloma hem col·laborat perquè això sigui possible.

Compartim iniciatives per crear un bon ambient nadalenc.

I recorda que aquesta tarda i demà a la tarda tenim l’Exposició de Nadal, de 18’00 a 19’30 hores. És un d’aquells dies especials, on els nostres fills exposen els seus treballs que amb tanta cura han realitzat, també podem visitar el Pessebre vivent dels nens i nenes de primer de l’ESO, és un bon moment per saludar als mestres dels nostres fills, però sobretot és un d’aquests moments en els quals ens podem desitjar un BON NADAL! i un pròsper any nou.

Us esperem