Conferències: ‘Veus, Dones, Refugiades. La situació de les dones refugiades a Jordània i al Líban”

L’Associació Catalana per la Pau (ACP) coorganitza del 24 al 28 de novembre una sèrie de conferències a diferents poblacions del territori català, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat que viuen les persones refugiades a Jordània i el Líban i, de manera especial, com afecta el refugi a la població femenina desplaçada.

Les conferències comptaran amb la intervenció de Layla Hamarneh, directora de projectes de Arab Women Organization (AWO) a Jordània; i Khadije El Husaini, secretària general de la Lliga dels Drets de la Dona al Líban (LLWR). Ambdues són activistes reconegudes per la seva defensa dels drets de les dones i tenen una llarga experiència en la participació en associacions i xarxes de dones als seus països.

L’acció s’emmarca en la campanya que l’ACP va engegar fa uns mesos amb la finalitat de proporcionar ajuda humanitària urgent a les persones que arriben refugiades a Jordània i el Líban, i en la qual hi col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

invitacio_santacoloma

Font: http://www.acpau.org/

Caminant amb fundació tallers. “Per la inclusió i el civisme”

Benvolgudes famílies volem compartir amb vosaltres aquesta informació que ens han fet arribar els amics de la Fundació Tallers. Es tracta del projecte Caminant amb fundació tallers. “Per la inclusió i el civisme” que té com a objectiu “fomentar la inclusió social dels persones amb diversitat funcional de l’entitat implicant la xarxa d’entitats i la ciutadania” mitjançant l’organització d’una “caminada vinculada a la ciutadania” on “puguin gaudir d’una activitat de lleure i interrelacionar-es amb persones de la ciutat”

La caminada tindrà dos circuits, 2km i 5km, amb origen i final al Parc Europa de Santa Coloma de Gramenet.

 

Poster CaminadaCartel programació


2n Concurs de Dibuix Castellers de Santa Coloma. Lliurament de premis.

El dissabte dia 16 de maig es van lliurar els premis del 2n Concurs de Dibuix Castellers de Santa Coloma per a Petits Artistes. Aquest certamen artístic s’emmarca en les celebracions del 30è aniversari de la Colla de Castellers, amb l’objectiu d’apropar el món casteller a les escoles, incentivant la creativitat. Durant la setmana anterior al lliurament dels premis es va fer una exposició de tots els treballs presentats i realment cridava l’atenció la qualitat i el nombre de treballs seleccionats de la nostra escola, la qual cosa ha de fer-nos sentir orgullosos.

Relació de tots els premiats de la nostra escola i segons categoria:

Categoría de 3 a 5 anys
1er premi: Martina S.
2n premi: Cristina S.

Categoria de 6 a 8 anys
3er premi: Rodrigo L.

Categoria de 9 a 12 anys
2n premi: Sergi M.

CFHrEQoWIAAyhSN

Font: Colla Castellers de Santa Coloma
Fotografia: 


Carnestoltes 2015: ¡Bona Cuina!

Si vols inscriure’t en la nostra comparsa de Carnestoltes, “Bona Cuina”, encara ets a temps. Tots els dimarts en horari d’atenció a les famílies de l’AMPA, de 17’15 a 18’15 hores. Ja hem superat les 300 inscripcions i hem fet una previsió com a màxim de 400 inscripcions, no ho deixis per a l’últim moment.

Bona Cuina amb Jaume Pastallé


Más vale tarde que nunca

Acabamos de recibir respuesta de una queja que presentamos el día 5/11/14 con núm. PSE QUI 2014/1435:

“[…]Debido a las obras que se están realizando en el mercado de la plaza Sagarra, los vehículos pasan sin control alguno, aparcan donde les parece oportuno impidiendo las salidas y entradas lo cual pone en riesgo a los niños y niñas de la escuela y a sus acompañantes. Solicitamos la regulación del tráfico mediante presencia policial. […]”

La respuesta:

“Le informo que la Policía Local intensificará la vigilancia en la zona en esta franja horaria, con el objetivo de denunciar a los vehículos infractores y garantizar la seguridad de los escolares y sus acompañantes.

Sobre la posibilidad de regular el tráfico en la referida franja horaria por parte de la Policía Local, le hacemos saber que una vez finalicen las obras de remodelación de la zona centro, con un sistema de plataformas únicas de la calles, donde los peatones tendrán prioridad, se implementará la señalización específica que restringirá la circulación de vehículos y por tanto, serán más accesibles y seguras para los peatones. ”

Firma, Loli Rodríguez Sánchez Coordinadora de Relaciones Públicas de Alcaldía Ayuntamiento de Santa Coloma de Gramenet


XLIII campionat de cros escolar Antoni Amorós

El diumenge dia 16 de novembre se celebra el XLIII CAMPIONAT DE CROS ESCOLAR ANTONI AMORÓS, l’escola FEDAC Santa Coloma estarà present i nosaltres també. Muntarem la nostra carpa, la de l’AMPA FEDAC Santa Coloma i serà el punt de trobada de tots els alumnes de l’escola que participin en la carrera i en finalitzar la carrera no t’oblidis de fer-nos una visita, et donarem* un petit refrigeri amb el qual recuperaràs les forces.

* Només es lliurarà al participant que sigui soci de l’AMPA FEDAC Santa Coloma

 

amoros_14